lördag 28 januari 2012

Bordsgrill


Jag har en känsla av att jag nämnt det tidigare, men om så är fallet får det här bli en repris bara för att det är så bra. Då syftar jag förstås på idén. Var på drivingrangen i eftermiddags och slog några bollar, eller några kanske var fel ord. För 100 bath (24 kronor) får man 40 bollar, om man inte är på Milano, där svingar man så länge man orkar på drivingrangen från klockan 9 på morgonen till 21 på kvällen för straxt under 40 kronor. Men nu var vi hos flygvapnet och där kostar det som sagt 24 kronor för 40 bollar, även det överkomligt. Men det var inte det jag skulle skriva om utan en av restaurangerna som ligger alldeles utanför. Där beställer man olika tunnskurna köttbitar som man sedan grillar själv på en grill nedsänkt i bordet. Samtliga bord är anslutna till ett gemensamt fläktsystem, inbyggt i den mittenkonsol som bordet vilar på. Till köttet serveras ris, sallad och några olika grillblandningar att doppa köttet i. Den här typen av restauranger har jag bara sett här, men jag är säker på att det skulle slå hemma i Sverige (om brandmyndigheterna godkänner konceptet). Vi svenskar gillar ju att grilla och det är ett alldeles utmärkt sätt att umgås kring matbordet. Slowfood så det skriker om det. Vem blir den första att öppna i Sverige?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar