söndag 10 juni 2012

Öl

Har åter igen tillbringat en helg med Chula och golf på Plutaluang. Precis som förra gången blev det därefter en restaurang vid havet och sedan till hotellet för kortspel och karaoke. Själv hängav jag mig, mer eller mindre ofrivilligt,  åt öldrickande. En formidabel kamp hölls mellan mig, som försökte tömma glaset och kyparen som fyllde på så snart det närmade sig halvtomt. Var han stod och lurpassade vet jag inte, men så fort ölet började närma sig nivån av ett halvt glas materialiserade han sig och fyllde upp till fullt igen. Jag försökte finta honom med att dricka fort, dricka sakta, hålla glaset i handen. Inget hjälpte, han var där och fyllde på. Till slut ansåg jag att jag fått mer än nog med öl och utarbetade en strategi. Nästa gång han kom för att fylla på bevakade jag honom noga tills han försvann bakom ett hörn. Då tömde jag snabbt glaset varefter jag gömde det bakom en gardin. Det tog nästan en minut innan kyparen kom fram till mig, med ett nytt bräddfullt ölglas. Jag gav upp, erkände mig besegrad och lämnade, något rund under fötterna, bordet. Endast ett fullt ölglas, antagligen nogsamt övervakat av en hängiven kypare, stod kvar som en påminnelse att där suttit en gäst.
Thailand har för övrigt tre egna öltillverkare, Singha, Chang och Leo. Samtliga tre, brygger lageröl av olika styrka och smak. De flesta riktigt goda.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar