onsdag 22 december 2010

Varför inte i Sverige?

Var på den lokala matmarklnaden på förmiddagen. Det är hit man går när man skall ha färskvaror. Om en svensk hälsovårdsinspektör satte sin fot här skulle hon/han få krupp, hjärnblödning och troligtvis en lättare släng av afasi. Men vi övriga kan gå omkring här bland fisk, kött, grönsaker. lekande barn, sovande hundar och katter. Vi kan köpa våra matvaror av en person som vi just avbryter dagens lunch för (lunchen intas från tallrik stående på styckningsbordet med en TV och ett jollrande barn bredvid sig). Vi klarar detta och vi har inga problem med matförgiftning. Vi står där och plockar själva åt oss de köttbitar vi vill ha. Hemma i Sverige skulle det aldrig fungera, epidimier skulle stå som spön i backen. Huir kan det vara så? Enda förklaringen jag kan komma på är att här är färskvaror FÄRSKVAROR, till skillnad från Sverige, där färskvarorna redan har någon vecka (minst) på nacken när vi får den i händerna. Förpackningarna säger ju inget om slaktdag, bara förpackningsdag, vilket inte nödvändigtvis måste vara samma sak. Kanske det är dags att tala om för våra hälsovårdsinspektörer och butiker att vi föredrar färska varor framför skinande blanka tillredningsytor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar