fredag 31 december 2010

Chock dii pi mai

Eller Gott Nytt År!  Nyårssupén intogs, som jag tidigare berättat, på Milano restaurant, Bangkok. Menyn var följande,
- Sparrissoppa
- Antipasto (för den oinvigde kan jag berätta att antipasto egentligen inte är en rätt utan den italienska benämningen för “aptitretare” eller förrätt. Vanliga ingredienser i antipasto är skinka, olivolja, lufttorkad oliver, paprika, salt, sallad, aubergine, grissini, vitlök, svartpeppar, squash, salamivitvinsvinäger, tomat, ruccola, fetaost, peppar, persilja, balsamvinäger)
- Lammstek
- Fruktdessert
Till detta dracks Ambo (ett billigt men gott italienskt vin, Cabernet Franc och Merlot), Penfolds bin 147 (Cabernet Sauvignion) och till desserten en Sauternes. Vid tolvslaget var det förstås Champagne. En mycket välkomponerad och god meny.

På fotot nedan ses jag tillsammans med Tessy, dotter till ägarna av restaurangen. Hon inleder 2011 en ny karriär genom att hon då börjar spela på den amerikanska touren. Hennes amerikanska tränare och coach har målet klart. 2013 skall hon vara en av de tio högst rankade kvinnliga golfspelarna i världen. Får väl se hur det går med det, duktig är hon i alla fall, jag slår henne inte :-). Hoppas att ni allesamman har haft ett trevligt nyårsfirande och att ni får ett riktigt bra och lyckosamt 2011. Det thailändska nyåret Songkran, firas mellan 13 och 15 april och i år (2011) är det thailändska året 2554.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar